Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Yarım paket çikolata sosu
- 1 buçuk su bardağı süt
Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, toz şeker, nişasta, kakaoyu tencereye koyalım, karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra ocağı kapatıp tereyağ ve damla çikolatayı ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirelim. Pişirdiğimiz sosla bisküvileri güzelce karıştıralım.
- Büyük boy borcamı ıslatıp bisküvili harcı yayalım soğumaya bırakalım.
- Kremşantiyi sütle çırpalım. Yarım paket çikolata sosunu 1 bardak sütle pişirelim ve soğuyana kadar ara ara karıştıralım.
- Borcamdaki bisküvi harcı soğuyunca üzerine kremşantiyi yayalım. En üstünede soğuyan çikolata sosunu döküp, yayalım, birkaç saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun.