Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 2.5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) paket petibör bisküvi
Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, şeker, irmik ve kakao tencereye alınır ve muhallebi kıvamı alana kadar orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
- Sonrasında vanilya ve tereyağı eklenir ve tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
- Küçük borcam tepsinin altına petibör bisküviler yerleştirilir ve üzerine irmikli muhallebi dökülür.
- İkinci kat için de tıpkı süreç yapılır üzeri düzeltilir ve hindistan cevizi serpilir.
- 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun ????.