
Bisküvili Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından biraz fazla un (bir yemek kaşığı kadar)
- 1 su bardağı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Yarım paket sade petibör bisküvi
- Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Bisküvili Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir litre süt, un, şeker ve kakaoyu tencereye ekleyelim. Ocağın altını yakmadan malzemeleri iyice karıştıralım.
- Ocağın altını orta ateşte yakıp muhallebiyi kaynayana kadar karıştıralım, kaynamaya başladıktan sonra bir yemek kaşığı margarini ve vanilyayı ekleyip bir dakika daha karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim tepsiye serelim.
- Ben fırın tepsisi kullandım.
- Ardından muhallebisini ekleyip üzerine dikkatli bir şekilde yayalım.
- Dolaba kaldırıp iki saat bekleyelim.
- Daha sonra krem şantisini üzerine dikkatli bir şekilde iyice yayalım.
- On iki eşit parçaya bölelim.
- Böldüğümüz parçaları sıpatula yardımıyla yuvarlayalım.
- Bir saat kadar dolapta bekletelim.Afiyet olsun.