Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1lt süt
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- Kakaolu pötibör bisküvi
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri uygun tencerede karıştırıp muhallebi kıvamında daima karıştırarak pişirdim.
- Kaynamaya başladıktan sonra iki üç dk daha pişirip ocaktan aldım.
- Sudan geçirdiğim kalıba döküp.
- Kakaolu pötibör bisküvileri aralıklı batırarak dizdim.
- Muhallebinin yarısını döküp bisküvileri koyup tekrar kalan muhallebiyi dökmenizi tavsiye ederim.
- Ilıyınca buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????