Bisküvili Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket bisküvi
- 1 paket granül kahve yoksa 3’ü bir ortada olur
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşık un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket labne
Bisküvili Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kahveyi bir bardaktan biraz az sıcak su ile karıştırıp soğumaya alıyoruz.
- Muhallebi için gereçlerini (labne hariç)tencerede evvel çırpıp sonra ocağa alıyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelip göz göz olunca altını kapatıp onuda soğumaya alıyoruz.
- Soğuyunca içine labneyi katıp çırpıyoruz.
- Daha sonra uygun bir borcam yada tepsiye bisküvileri dizip üstüne kaşık ile kahve döküp hepsini ıslatıyoruz ve muhallebiyi döküp her yerine eşit halde düzeltiyoruz.
- Tekrar bisküvileri dizip ,ıslatıp tekrar muhallebi ekliyoruz.
- Bu halde bitene kadar devam ediyoruz ve en son üstüne bir çay süzgeci yardımı ile kakao serpiyoruz afiyet olsun.