Bisküvili Toplar Tanımı İçin Materyaller
- 1 buçuk tekli paketlerden petibör bisküvi
- 100 gram eritilmiş̧ margarin ya da tereyağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- İsteğe bağlı 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- Küçük bir kase hindistan cevizi
Bisküvili Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın ama ufalamayın.
- Eritilmiş tereyağı, süt, şeker, vanilya ve kakaoyu bir kapta güzelce karıştırın. İsteğe bağlı cevizi ekleyin.
- Daha sonra bu karışımı bisküvi parçalarının üzerine dökün.
- İsteğinize göre içine fındık, ceviz de ekleyebilirsiniz. Ben biraz ceviz ekledim. Fazla ezmeden yuvarlanacak kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Daha sonra ceviz kadar toplar yapıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.
- Benmari eritilmiş çikolata ile de süsleyebilirsiniz.