Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bitkilerde İletim Dokusu

Bitkilerde İletim Dokusu
0
156

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bitkilerde İletim Dokusu Nedir?

Bitkilerde İletim doku

İletim dokuda su ve organik maddeler taşınmaktadır

Odun Boruları

Hücreler arasındaki çeperler erimiştir Ölü hücrelerden oluşur Odun borularının görevi su ve suda erimiş tuzları taşımaktır Kökteki emici tüylerle topraktan alınan su, bitkinin öteki organlarına taşınmaktadır Nakliye aşağıdan yukarı tek yönlüdür ve soymuk borularına göre hızlıdır

Soymuk Boruları
Tek sıra halinde defalarca dizilmiş canlı hücrelerden oluşur Hücreler arasındaki çeper adamakıllı erimiştir Bu yüzden kalburlu borular adınıda alır Soymuk borularının yanına dost hücreleride bulunur *

Similar threads

Bitkilerde İletim Dokusu Nedir? Bitkilerde İletim doku İletim dokuda su ve organik maddeler taşınmaktadır Odun Boruları Hucreler arasındaki ceperler erimiştir Olu hucrelerden oluşur Odun borularının gorevi su ve suda erimiş tuzları taşımaktır Kokteki emici tuylerle topraktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Nebati Dokular nelerdir Nebati Dokuların özellikleri Nebati Dokular ve özellikleri Yüksek yapılı bitkilerde bitkisel dokular sürgen (bölünür) ve değişmeyen (bölünmez) dokular edinmek üzere ikiye ayrılırlar 1 Bölünür Dokular Meristem Doku Bitkilerin çoğaltma bölgeleri olan kök ucu, ceset...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
bitki gövdesi En küçük otsu bir bitkiden dünyadaki en yüksek ağaçlara değin her bitki topraktan kökleri vasıtası ile aldığı mineralleri ve suyu en uçtaki yaprakları da dahil edinmek üzere her yere dağıtmak zorundadır Bu, tümör için son derece manâlı bir ihtiyaçtır çünkü su ve mineraller...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Bölünmez Doku Hücreleri Bölünmez Doku nedir Bölünmez Doku Hücreleri mitozla bölünmeyen dokudur Bölünür dokunun ödev yönüyle farklılaşmasıyla oluşur Hücrelerinin çeperleri kalın, çekirdekleri ufak ve sitoplazmaları azdır Bitkideki görevlerine kadar 5 çeşidi bulunura Koruyucu doku : Bitki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Nebati Dokular konu anlatımı Nebati Dokular nelerdir Bitkisel Dokular ile ilgili sorular BITKISEL DOKULAR Bitkisel dokular “meristem doku ve “değişmeyen doku edinmek üzere iki kısımda incelenir Sürgen (Meristem) Doku: Bitkilerde uzamayı ve kalınlaşmayı sağlarHücreleri küçük,ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,535Konular
981,781Mesajlar
32,222Kullanıcılar
sweenSon üye
Üst Alt