İtalyan, İngiliz ve Alman bilim adamları, sütsüz çikolatanın tansiyonu düşürücü etkisi bulunduğunu, yürek hastalıklarına aleyhinde da koruduğunu saptama ettiİtalyan ve İngiliz bilim adamlarının, sonuçları Nature dergisinde yayımlanan araştırmasında, sütsüz çikolatanın yürek hastalıklarına aleyhinde koruma sağlayan kandaki antioksidan seviyesini artırdığı belirlendi Sütlü çikolataya nazaran 100 gram siyah çikolata tüketiminden sonradan kandaki antioksidan seviyesi yüzde 20 oranında arttı Bilim adamları, Bu sonucun, sütün çikolatadaki antioksidanların emilimini engelleyebildiğini gösterdiğinikaydetti Polifenol bir uçtan bir ucaAlmanya daki Köln Üniversitesi nde yapılan ufak çaplı bir araştırmanın sonucunda da sütsüz çikolatanın tansiyonu düşürücü etki yaptığı saptandı Hafif hipertansiyon şikâyetleri bulunan 13 kişiden 7 sine 2 hafta baştan başa her gün 28 gram sütsüz, 6 sına da sütlü çikolata yedirildi Bilim adamları, Sütsüz çikolata yedirilen deneklerin tansiyonundaki düşüş muhtemelen bu çikolatanın içindeki polifenol maddesi bir uçtan bir uca gerçekleştidedilerSütlü çikolata sevenlere avuntuSiyah çikolatanın kalp ve tansiyon üzerindeki etkisini tespit eden bilim adamları, sütlü çikolata sevenleri de, Sütsüz çikolatadaki aynı miktarda antioksidan emilimini sağlamak için sütlü çikolatadan iki kat daha fazla yemek gerekiyordiye avuntu ediyor Ancak bu da daha pozitif kalori, dolayısıyla kilo çağrıda bulunmak
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.