Bitter Çikolatalı Fincan Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 litre süt
- 8 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1/2 (yarım) paket bitter çikolata
- 1/2 (yarım) paket bitter çikolata
- Çeyrek çay bardağı süt
Bitter Çikolatalı Fincan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bitter çikolatalı fincan tatlısı için un,şeker, süt, nişasta, vanilin bir tencereye alınıp sık sık karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişiriyoruz.
- Üzeri göz göz olup muhallebi kıvamını alınca ocaktan alıp tereyağı ekleyip 2 dakika daha karıştırıyoruz
- Evvelce ısladığımız bardakların 4/3 ü kadar bardaklara muhallebi dolduruyoruz.
- Kalan muhallebinin içine bitter çikolata atıp büsbütün pürüzsüz olana dek karıştırıyoruz.
- Bardağın boş kalan kısmı da bu çikolatalı muhallebi ile doldurup buzluğa atıp 2 saat donması için bekliyoruz.
- Donan muhallebileri tabağa alıp bir cezveye bitter çikolata ve sütü ek edip benmari ile eritiyoruz.
- Fincandan çıkarıp servis tabağına aldığımız tatlının üzerine birer kaşık döküyoruz ve tatlımız servise hazır herkese şimdiden afiyet olsun ????.