iltasyazilim
FD Üye
Bitter Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 5 su bardağı irmik
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket bitter çikolata (80 gramlık)
*1 portakal kabuğunun rendesi
*1 çay bardağı hindistan cevizi (ceviz veya fındık da çok yakışıyor)
*Şerbeti İçin: 3 su bardağı süt
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker (şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Bitter Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağı ve sıvı yağını tencereye alıp eritin Ardından irmiği ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun *Helvanız kavrulurken, şekeri, suyu ve sütü ayrı bir tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın(Bu işlem şekerin daha rahat erimesi için) Kavrulan helvanızın içine ılınmış şerbeti döküp karıştırın ve şerbeti *çektirin (Şerbeti çektirme kıvamı size kalmış Eğer pilav gibi tane tane olmasını istiyorsanız tamamen çektirebilirsiniz Ama *benim gibi lokum kıvamında yumuşak seviyorsanız şerbetini tamamen çektirmeyin ) Ardından bitter çikolatayı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın ve Çikolatayi helva ya iyice yedirin *Ben tart kalıplarına basıp ters çevirdim Siz de bu şekilde veya kaseye basarak, tepsiye yayıp *dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun ???????
*2 5 su bardağı irmik
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket bitter çikolata (80 gramlık)
*1 portakal kabuğunun rendesi
*1 çay bardağı hindistan cevizi (ceviz veya fındık da çok yakışıyor)
*Şerbeti İçin: 3 su bardağı süt
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker (şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Bitter Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağı ve sıvı yağını tencereye alıp eritin Ardından irmiği ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun *Helvanız kavrulurken, şekeri, suyu ve sütü ayrı bir tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın(Bu işlem şekerin daha rahat erimesi için) Kavrulan helvanızın içine ılınmış şerbeti döküp karıştırın ve şerbeti *çektirin (Şerbeti çektirme kıvamı size kalmış Eğer pilav gibi tane tane olmasını istiyorsanız tamamen çektirebilirsiniz Ama *benim gibi lokum kıvamında yumuşak seviyorsanız şerbetini tamamen çektirmeyin ) Ardından bitter çikolatayı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın ve Çikolatayi helva ya iyice yedirin *Ben tart kalıplarına basıp ters çevirdim Siz de bu şekilde veya kaseye basarak, tepsiye yayıp *dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun ???????