Bitter Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- Yaklaşık 3 su bardağı kadar un kullandım ben
- 80 gram bitter çikolata
Bitter Çikolatalı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şekerle yumurtayı mikserle uygunca çırpın yaklaşık 5 dakika kadar. Daha sonra üzerine sıvı yağ, yoğurt ekleyip çırpın, birbirine yedirin.
- Akabinde ununuzu, kabartma tozu, ve vanilya yavaş yavaş ekleyip akışkan bir kıvam elde edin, daha sonra hazırladığınız hamurunuzdan bir su bardağı kadar çıkarıp bir kaseye koyun.
- Çıkardığınız hamurun üzerine 2yemek kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın. Daha sonra form alan kek kalıbınızı yeterlice yağlayıp altına un serpin.
- Evvel beyaz olan kek hamurunuzu dökün kek kalıbınıza, ve bitter çikolatanızı ikiye ayırıp bir modülünü küçük küçük kesimler haline getirip kalıbınıza döktüğünüz hamurun üzerine eşit bir formda dökün.
- Akabinde ayırmış olduğunuz kakaolu kek hamurunuzu da döküp evvelce ısıtılmış 180 derecede fırına atın. Yaklaşık 20 dakika kadar pişecektir.
- Daha sonra pişen kekinizi fırından alıp birinci sıcaklığını alıp ılıdıktan sonra yavaş yavaş kenarlarını yere vurarak tepsiden kalkmasını sağlayın.
- Büsbütün soğuyan kekinize ayırmış olduğunuz bitter çikolatayı şeffaf bir buzdolabı poşetine koyup bir bardak sıcak suyun içine koyun erimesi için.
- Eriyen çikolatanızın ucunu hafif kürdan yardımıyla deldikten sonra üzerine gezdirip servis edebilirsiniz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????