iltasyazilim
FD Üye
Yaşlanmaya neler sebep oluyor?
Akıl, işitme, gözler ve kemiklerimizin yaşlanmasına nelerin sebep olduğunu öğrenmeye ve onları önlemeye ne dersiniz?
En önemlisi hafızamızı kolaylıklar yaşlandırıyor
Japonya'da yapılan bir araştırmada on kişiden birinin 60 yaşlarında us problemleri yaşadığı ortaya çıkmış Bunun en büyük nedenleri de cep telefonları, internet gibi hayatı kolaylaştıran, ama beynimizi de yorulmaktan alıkoyan teknolojik gelişmeler olarak muhakkak Peki teknolojinin baki albenili olanaklar sunduğu böyle bir dönemde beynimizi çalıştırmak için neler yapabiliriz?
Cevap fazla kolay; İşin kolayına kaçmamak Örneğin cep telefonumuzun hafızasına sığınmak yerine telefon numaralarını ezberlemeye çalışabiliriz veya alışverişe çıkacağımızda liste yapmadan alacaklarımızı aklımızda tutmayı deneyebiliriz Bu gibi ufak şeyler beynimize alıştırma yaptırarak hafızamızın da güçlenmesini sağlayacaktır
İşitme gücümüzü yediklerimiz etkiliyor
Yemediğiniz sebze ve meyvelerin işitme problemlerine niçin olduğunu biliyor muydunuz? Hatta bu konu üzerine yapılmış incelemeler ve elde edilmiş bulgular var Özet Çıkarmak icabında antioksidanlar işitme rahatsızlıklarını önlemede oldukça etkililer Çünkü sesler kulağınıza geldiğinde hücreler normalde ürettiğinden daha artı özgür radikaller üretiyor Dolayısıyla serbest radikalleri etkisizleştirecek antioksidanları barındıran sebze ve meyvelerden yemediğinizde işitme problemlerini yaşama oranı da yükseliyor böylece günde beş öğün meyve kuralını defalarca uygulamamız gerekiyor
Göz sağlığımızı et tüketimi bozuyor
Yapılan bir başka araştırma haftada on porsiyondan artı dana eti, kuzu eti, salam gibi kırmızı et bitiren insanların yüzde 47'sinin görme bozuklukları yaşadığını göstermiş Uzmanlar, gözün retinasında bulunan maküler adındaki fazla hassas bir bölgenin yediğimiz besinlerden fazlasıyla etkilendiğini söylüyorlar Kırmızı etin içeriğinde bulunan bileşenler de bu bölgedeki kan damarlarının büyümesine neden oluyor Dolayısıyla gözlerimize bir iyilik yerine getirmek için kırmızı eti dozunda tüketmemiz, hatta mümkünse onun yerine tavuk ve balık gibi beyaz etleri tercih etmemiz gerekiyor Haftada üç kez tüketilen tavuk, görme bozuklukları riskini yüzde 57 azaltıyor
Kemiklerimizi alkolsüzlük negatif etkiliyor
Alkolsüzlük denildiğinde fazla şaşırabilirsiniz; lakin bu reel Elbette makul miktarda alkolden söz ediliyor 'Ilımlı içki' denilen dozu tutturduğunuzda alkollü içecekler kemiklerin yoğunluğunu artırıyor Ilımlı içki miktarı yaklaşık bir kadeh şarap veya bir bardak biraya benzeyen bedel Amerika'da yapılan bir araştırmada günde 12 bölüm bira veya alkollü içki bitiren erkeklerde kemik yoğunluğunun, tüketmeyenlere göre yüzde 3 ila 4 daha fazla olduğu muhakkak Benzer şekilde menopoz sonrası kadınlarda günde 2 birimden fazla alkollü içecek tüketmenin kemik mineral yoğunluğunda yüzde 5 ila 8'lik artışa yol açtığı görülmüş Ilımlı alkol tüketiminin kemik mineral yoğunluğu üzerindeki olumlu etkisine rağmen günde 2 birimden artı içki tüketen erkeklerin kemik yoğunluğunda hiç içki almayanlara tarafından yüzde 3 ile 5'lik düşüklük olduğu ortaya çıkmış
Alıntı *
Akıl, işitme, gözler ve kemiklerimizin yaşlanmasına nelerin sebep olduğunu öğrenmeye ve onları önlemeye ne dersiniz?
En önemlisi hafızamızı kolaylıklar yaşlandırıyor
Japonya'da yapılan bir araştırmada on kişiden birinin 60 yaşlarında us problemleri yaşadığı ortaya çıkmış Bunun en büyük nedenleri de cep telefonları, internet gibi hayatı kolaylaştıran, ama beynimizi de yorulmaktan alıkoyan teknolojik gelişmeler olarak muhakkak Peki teknolojinin baki albenili olanaklar sunduğu böyle bir dönemde beynimizi çalıştırmak için neler yapabiliriz?
Cevap fazla kolay; İşin kolayına kaçmamak Örneğin cep telefonumuzun hafızasına sığınmak yerine telefon numaralarını ezberlemeye çalışabiliriz veya alışverişe çıkacağımızda liste yapmadan alacaklarımızı aklımızda tutmayı deneyebiliriz Bu gibi ufak şeyler beynimize alıştırma yaptırarak hafızamızın da güçlenmesini sağlayacaktır
İşitme gücümüzü yediklerimiz etkiliyor
Yemediğiniz sebze ve meyvelerin işitme problemlerine niçin olduğunu biliyor muydunuz? Hatta bu konu üzerine yapılmış incelemeler ve elde edilmiş bulgular var Özet Çıkarmak icabında antioksidanlar işitme rahatsızlıklarını önlemede oldukça etkililer Çünkü sesler kulağınıza geldiğinde hücreler normalde ürettiğinden daha artı özgür radikaller üretiyor Dolayısıyla serbest radikalleri etkisizleştirecek antioksidanları barındıran sebze ve meyvelerden yemediğinizde işitme problemlerini yaşama oranı da yükseliyor böylece günde beş öğün meyve kuralını defalarca uygulamamız gerekiyor
Göz sağlığımızı et tüketimi bozuyor
Yapılan bir başka araştırma haftada on porsiyondan artı dana eti, kuzu eti, salam gibi kırmızı et bitiren insanların yüzde 47'sinin görme bozuklukları yaşadığını göstermiş Uzmanlar, gözün retinasında bulunan maküler adındaki fazla hassas bir bölgenin yediğimiz besinlerden fazlasıyla etkilendiğini söylüyorlar Kırmızı etin içeriğinde bulunan bileşenler de bu bölgedeki kan damarlarının büyümesine neden oluyor Dolayısıyla gözlerimize bir iyilik yerine getirmek için kırmızı eti dozunda tüketmemiz, hatta mümkünse onun yerine tavuk ve balık gibi beyaz etleri tercih etmemiz gerekiyor Haftada üç kez tüketilen tavuk, görme bozuklukları riskini yüzde 57 azaltıyor
Kemiklerimizi alkolsüzlük negatif etkiliyor
Alkolsüzlük denildiğinde fazla şaşırabilirsiniz; lakin bu reel Elbette makul miktarda alkolden söz ediliyor 'Ilımlı içki' denilen dozu tutturduğunuzda alkollü içecekler kemiklerin yoğunluğunu artırıyor Ilımlı içki miktarı yaklaşık bir kadeh şarap veya bir bardak biraya benzeyen bedel Amerika'da yapılan bir araştırmada günde 12 bölüm bira veya alkollü içki bitiren erkeklerde kemik yoğunluğunun, tüketmeyenlere göre yüzde 3 ila 4 daha fazla olduğu muhakkak Benzer şekilde menopoz sonrası kadınlarda günde 2 birimden fazla alkollü içecek tüketmenin kemik mineral yoğunluğunda yüzde 5 ila 8'lik artışa yol açtığı görülmüş Ilımlı alkol tüketiminin kemik mineral yoğunluğu üzerindeki olumlu etkisine rağmen günde 2 birimden artı içki tüketen erkeklerin kemik yoğunluğunda hiç içki almayanlara tarafından yüzde 3 ile 5'lik düşüklük olduğu ortaya çıkmış
Alıntı *