Blondie Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı erimiş tereyağ
- 1 su bardağı esmer şeker
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ufak parçalara ayrılmış sütlü çikolata
Blondie Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı görseldeki rengi alan dek kısık ateşte eritiyoruz.
- Ilındıktan sonra 2 yumurtayı ilave edip çırpıyoruz.
- Un kabartma tozu vanilin ve tarçını ekleyip mikserin en düşük devrinde yada spatula ile sadece karışana kadar çırpıyoruz.
- En son çikolatayı ilave edip karıştırıyoruz.
- Fırın kabının altına yağlı kağıt serip harcı üzerine döküyoruz.
- En üste file badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Ben biraz geç fotoğrafladığım için çikolataları dondu ilk çıktığında akışkan oluyor. Afiyet olsun.