
Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet bodrum mandalinası
- 1 tatlı kaşığı bebek irmiği
- 1,5 tatlı kaşığı kuşburnu yada hurma
- Yarım çay bardağı su
- Cam rende
Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bodrum mandalinamızı yıkayalım. Gerimden cam rende yardımıyla bodrum mandalinamızın suyunu çıkaralım ve birtakım ince posalı yerlerini de suyuna ek edelim.
- Akabinde uygun bir tencereye rendedekileri boşaltalım ve yarım çay bardağıylada suyu ekleyelim. Bir kaç cins karıştırdıktan sonra bebek irmiğimizi ekleyip kıvam alıncaya dek karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz kıvam alınca altını kapatalım. Ilıklaştıktan sonra mama kabına alalım.
- Şayet tadı mayhoş geliyorsa kuşburnu özü, reçeli, marmelatı ekleyelim, şayet elinizde yoksa hurma özü, pekmezide olur. Bebişlere afiyet olsun. ????