Cumhuriyet'in haberine göre, Bodrum’da normalleşme sürecini adım adım başlatacaklarını belirten Belediye Lideri Ahmet Aras, birinci etapta açılması düşünülen işyerleri için gerekli önlemleri alacaklarını kaydetti.
Yaşanan kriz sonrası her bölümde alışveriş alışkanlıklarının değişeceğine dikkat çeken Lider Aras, “Bu değişim periyodunda önceliğimiz halk sıhhatini korumak olacak. Bunun için de iş yerlerinin belirlenen hijyen standartlarına uyması büyük kıymet taşıyor. Bakanlık, turizm tesisleri için sertifikasyon sistemini hayata geçirirken, biz de Belediye olarak ruhsat verdiğimiz tüm işletmelere yönelik bir denetim mekanizması uygulayacağız. Bu sistemle, açılacak her işletmenin paklık ve hijyen protokollerine uyduğundan emin olacağız” dedi.
İnançlı ve sağlıklı turizm için hazırlanacak akreditasyon belgesinin kriterlerinin birkaç gün içinde duyurulacağını belirten Aras, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu doküman için bir kadro kuralların yerine getirilmesi gerekecek. Örneğin, mutfak ve servis alanlarının hijyeni, müşterilerin hijyen materyallerine erişimi ve işçinin sistemli sıhhat denetiminin sağlanması, ortak alanların toplumsal araya uygun düzenlenmesi, her iş yerinde standartlara uygun materyal kullanılması üzere konularda kriterler belirlenecek. Hiçbir iş yerinde kalabalıkların oluşmasına yol açacak uygulamalara müsaade verilmeyecek. Bu kriterlere uygun olan işletmelere akreditasyon dokümanı verilecek ve bu iş yerleri takımlarımız tarafından nizamlı olarak kontrole tabi tutulacak.”
Mayıs sonunda yerli turizm hareketliliğinin yavaş yavaş başlayacağını söyleyen Aras, “Gelen konuklarımızın kendilerini konutlarındaki kadar inançta hissetmesi için uğraş sarf edeceğiz. Bir taraftan halk sıhhatini korurken, öteki taraftan esnafımızın faaliyetini sürdürmesine yardımcı olacağız. Önlemi asla elden bırakmayacağız” diye konuştu.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.