nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Boğaz ağrılarını hafifletmeye ve boğazın yumuşamasını sağlamaya yardımcı olan bitki çayları iltihabın giderilmesine de yardım oluyor “Boğazım acıyor dediğinizde, şikayetinize çözüm olabilecek bitki çaylarının doğru demlenmesi de çok kayda değer Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, boğaz ağrısına iyi gelen bitki çaylarını ve demleme kurallarını anlattı İşte boğaz ağrısında etkili olan 5 bitki çayını demlemenin püf noktaları:
BOĞAZ AĞRISINA NAR KABUĞU Narın kabuğunda yer alan polifenolik bileşenler boğaz enfeksiyonlarına niçin olan bakterilerin etkinliğini azaltarak boğaz ağrısına çözüm olabiliyor Nar kabuğunu yemek yerine kurutup çay olarak tüketmek daha sağlıklı Bu bununla beraber kabuğunda yer alan alkoloidin artı tüketiminin de önüne geçilmesini sağlıyor 2 akarsu kaşığı kurutulmuş nar kabuğunu, üzerine 1 bardak su ek ederek kapalı ve mümkünse sırça bir fincanda 10 dakika demleyerek içebilirsiniz
h 4ADAÇAYI DEMLERKEN DIKKAT! Adaçayının yapraklarında bulunan uçucu bileşenler; ağız ve boğaza yerleşen enfeksiyon ve iltihapları gidermeye muavin oluyor Fakat uçucu bileşenlerden etkin bir şekilde yararlanabilmek adına demleme tekniği de büyük bir tartma taşıyor 1 kadeh kaynamış suya 23 tutam adaçayı ilave edip 1015 dakika ağzını kapatarak demlenmesine izin verin Günde 2 fincan kadar tüketebilirsiniz
boğaz ağrısı bitki çayı
h 4BOĞAZ KURULUĞUNA NANE ÇAYI Nane çayının içeriğinde yer alan uçucu bileşenler boğazın yumuşamasına ve kuruluğun giderilmesine muavin oluyor böylece günde 12 fincan içebilirsiniz Fakat reflü*probleminiz varsa uzak durmalısınız
h 4BOĞAZ AĞRISI İÇİN KARANFİL Karanfilin içeriğinde yer alan öjenol isimli buharlaşan bileşen boğazdaki yanmayı gideriyor Ağız, boğaz yolu enfeksiyonlarında ise antiseptik ve sızı giderici olarak görev alıyor Çiğneyerek tüketebileceğiniz gibi günlük olarak içilen çayların içerisine de karanfil ilave edebilirsiniz
h 4MEYAN KÖKÜ BALGAM SÖKTÜRÜYOR İçeriğinde bulunan saponin tipi bileşenler boğazda oluşan balgamın sıvılaşmasını sağlayarak atılmasına tezgâhtar oluyor 3 kadeh suya, 3 tatlı kaşığı meyan kökü ilave edip, 15 dakika demledikten sonra günlük olarak tüketebilirsiniz
*
Kaynak: ntvcomtr
BOĞAZ AĞRISINA NAR KABUĞU Narın kabuğunda yer alan polifenolik bileşenler boğaz enfeksiyonlarına niçin olan bakterilerin etkinliğini azaltarak boğaz ağrısına çözüm olabiliyor Nar kabuğunu yemek yerine kurutup çay olarak tüketmek daha sağlıklı Bu bununla beraber kabuğunda yer alan alkoloidin artı tüketiminin de önüne geçilmesini sağlıyor 2 akarsu kaşığı kurutulmuş nar kabuğunu, üzerine 1 bardak su ek ederek kapalı ve mümkünse sırça bir fincanda 10 dakika demleyerek içebilirsiniz
h 4ADAÇAYI DEMLERKEN DIKKAT! Adaçayının yapraklarında bulunan uçucu bileşenler; ağız ve boğaza yerleşen enfeksiyon ve iltihapları gidermeye muavin oluyor Fakat uçucu bileşenlerden etkin bir şekilde yararlanabilmek adına demleme tekniği de büyük bir tartma taşıyor 1 kadeh kaynamış suya 23 tutam adaçayı ilave edip 1015 dakika ağzını kapatarak demlenmesine izin verin Günde 2 fincan kadar tüketebilirsiniz
boğaz ağrısı bitki çayı
h 4BOĞAZ KURULUĞUNA NANE ÇAYI Nane çayının içeriğinde yer alan uçucu bileşenler boğazın yumuşamasına ve kuruluğun giderilmesine muavin oluyor böylece günde 12 fincan içebilirsiniz Fakat reflü*probleminiz varsa uzak durmalısınız
h 4BOĞAZ AĞRISI İÇİN KARANFİL Karanfilin içeriğinde yer alan öjenol isimli buharlaşan bileşen boğazdaki yanmayı gideriyor Ağız, boğaz yolu enfeksiyonlarında ise antiseptik ve sızı giderici olarak görev alıyor Çiğneyerek tüketebileceğiniz gibi günlük olarak içilen çayların içerisine de karanfil ilave edebilirsiniz
h 4MEYAN KÖKÜ BALGAM SÖKTÜRÜYOR İçeriğinde bulunan saponin tipi bileşenler boğazda oluşan balgamın sıvılaşmasını sağlayarak atılmasına tezgâhtar oluyor 3 kadeh suya, 3 tatlı kaşığı meyan kökü ilave edip, 15 dakika demledikten sonra günlük olarak tüketebilirsiniz
*
Kaynak: ntvcomtr