Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boğulmalarda İlkyardım

Boğulmalarda İlkyardım
0
95

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Boğulmalarda İlkyardım

Boğulma
Hipotermi
Nefes tutmaya bağlı bayılma
Bot pervaneleri, sivri kayalar vb nedenle oluşan yaralanmalar
Azot Narkozu
Hava Embolisi
Vurgun (dekompresyon hastalığı)

NASIL OLUŞUR ?

Sudaki kişi su yutma, halsizlik, akıntıyla baş edememe, yaralanma, kramp, yosunlara takılma, oryantasyon kaybı, vs nedenlerle kontrolunu kaybedebilir (paniğe kapılabilir)
Cok az miktarlarda bile olsa (tatlı veya tuzlu) su yutulması larinksi etkiler ve larinks kasılır (laringospazm)
Laringospazmın amacı, yutulan suyun akciğerlere girmesini onlemek olsa da, hava girişcıkışını da engellediği icin ortaya cıkan yetersiz solunum, oksijen yetersizliğine ve karbondioksitin atılamamasına neden olur Bu ise bitkinliğe ve yuzme gucunun azalmasına yol acar Devam eden solunum yetersizliği(hipoksi) bilinc kaybına ve larinks kaslarının gevşemesine, dolayısıyla da akciğerlere su dolmasına, kalbinsolunum durmasına neden olabilir
Araştırma sonuclarına gore, suda iken oluşan bilinc kayıplarının %8590ında akciğerlere su girdiği saptanmıştır Suyun tatlı ya da tuzlu olması acil bakım tedavisi acısından onemlidir

Similar threads

Boğulmalarda İlkyardım Boğulma Hipotermi Nefes tutmaya alt bayılma Bot pervaneleri, sivri kayalar vb nedenle oluşan yaralanmalar Azot Narkozu Hava Embolisi Vurgun (dekompresyon hastalığı) NASIL OLUŞUR ? Sudaki birey su yutma, halsizlik, akıntıyla baş edememe, yaralanma, kramp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Boğulmalar İcin İlk Yardım Bilgileri Boğulma ; akıntılarla baş edememe, halsizlik, yaralanmalar, soğuk, yosunlara takılma, su yutma gibi bazı olaylar sonucu kişinin paniğe kapılması sonucu gelişebilir Tatlı su; orneğin havuz ya da golde boğulma ile tuzlu suda, denizde boğulma mekanizmaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Genel İlk Yardım Bilgileri Nelerdir Genel İlk Yardım Nasıl Yapılır İlk Yardım Nasıl Olur Herhangi bir kaza veya hayatı tehlikeye duşuren bir durum karşısında sağlık personelinin yardımı sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması ya da durumun daha kotuye gitmesini onlemek amacıyla ilacsız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Boğulmalar İçin Birincil Yardım Bilgileri Boğulma ; akıntılarla baş edememe, halsizlik, yaralanmalar, soğuk, yosunlara takılma, su yutma gibi bir takım olaylar sonucu kişinin paniğe kapılması sonucu gelişebilir Tatlı su; mesela havuz ya da gölde boğulma ile tuzlu suda, denizde boğulma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Dalgıclık, gunumuzde ‘dalma donanımı’ ve bir ekiple yapılan gozde bir spor ve hatta bir meslek oldu Ancak dalgıclık dikkat edilmezse tehlikeli bir spor olabilir Denizlerin derinlikleri yuzyıllardan beri insanların ilgisini cekmiştir Gecmişte daha cok nefes tutularak yapılan dalgıclık, gunumuzde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt