Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Böğürtlen Soslu Borcam Pasta

Böğürtlen Soslu Borcam Pasta

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
bogurtlen-soslu-borcam-pasta.jpg

Böğürtlen Soslu Borcam Pasta Tarifi İçin Malzemeler


Keki için :
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
Keki ıslatmak için:
  • 4 su bardağı süt (büyük dikdörtgen borcam kullandım ve eşim sütünü bol sevdiği için tercihe göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 su bardağı şeker ( çok şekerli istemezseniz biraz azaltabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya (ocaktan indirip sovuduktan sonra katılacak)
  • 2 kaşık labne (isteğe bağlı)
  • Yarım paket sıvı krema (eğer muhallebiniz çok koyu olursa 1 paket katabilirsiniz)
  • 1 poşet toz kremşanti
Böğürtlen sos için:
  • 1.5 – 2 su bardağı kadar böğürtlen (rondodan çekilecek)
  • Yarım çay bardağı su (koyu olursa ekleyebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı şeker ( sosda şekeri çok koymayalım alt kısımları tatlı olacağı için ekşi onu dengeleyecektir).

Böğürtlen Soslu Borcam Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurla başlayalım.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım açık sarı bir köpük olana kadar.
  3. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyelim köpüğü söndürmeden karıştıralım.
  4. Yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama hamuru dökelim ve önceden ısıtılmış 180°fırında pişirelim.
  5. Muhallebi için sütü tencereye dökelim.
  6. Un, nişasta, şekeri ekleyip kaynatalım koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim kıvam alınca ocaktan indirelim.
  7. Soğumaya alalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymaklanmasın.
  8. Soğuyunca toz kremşanti, krema, labne ve şekerli vanilini ekleyip iyice blendırdan geçirelim.
  9. Meyveli sos için böğürtlen blendırdan geçirelim.
  10. Tencereye alıp altını yakalım şekeri ve suyu ekleyip iyice kaynatalım. Kıvam alınca ocaktan alalım.
  11. Kekin ilk sıcağı çıkınca üzerine şekeri ve sütü karıştırıp dökelim.
  12. Hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine yayalım.
  13. Soğuyunca meyveli sosu da muhallebi in üzerine yayalım.
  14. 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel olacaktır. Ama vaktiniz yoksa 1-2 saat de yeterli. en donmuş kırmızı frenk üzmüyle süsledim siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  15. Afiyet olsun ????????.
Böğürtlen Soslu Borcam Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt