Böğürtlenli Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (m boy)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 80 gram tereyağ
- 80 gram bitter çikolata
- 1 paket vanilin
- 14-15 adet ceviz
- 1 kase böğürtlen
Böğürtlenli Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk diliminizi bitirmeden, ikincisinin hayalini kuracağınız bir tanım

- İlk olarak fırını 170° de ısınmaya açın.
- Tereyağını tavaya alarak yanmasına müsaade vermeden eritin.
- Ocağın altını kapatıp, doğranmış bitter çikolatayı ekleyerek düzgünce karıştırın.
- Uygun bir kapta 2 adet yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ilık hale gelen çikolatalı karışımı ekleyerek spatula ile karıştırın.
- Un ve vanilini ek ederek karıştırmaya devam edin.
- Son olarak iri bir biçimde doğranmış cevizleri ekleyin.
- Brownie harcını sıvı yağ ile yağlanmış fırın kabına döktükten sonra üzerine donmuş böğürtlenleri dizin.
- Borcam ölçüm 20×20 idi. Dilerseniz burada yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
- Isınmış fırında 35 dakika pişirin. Ben ıslak bir kıvamda olmasını seviyorum. Daha kuru olmasını isterseniz pişirme sürenizi arttırabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun ????.