iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
500 gr böğürtlen
500 ml süt
4 su bardağı su
1 limon suyu
1 yumurta beyazı
Böğürtlenleri bol suda yıkayıp bir süzgeçte süzdükten sonra tel süzgeçten geçirip püre haline getirin Toz şekeri ve limon suyunu ilave ederek buzlukta 1 saat dinlendirin Sütü kaynattıktan sonra ılık halde, yaklaşık bir saat beklettiğiniz böğürtlene ilave edip bir müddet tahta kaşıkla karıştırın 1 yumurtanın beyazını kar haline gelinceye kadar çırpıp böğürtlenli ve sütlü malzemeye yedirin Daha sonra karışımı bir kapta buzluğa koyup, 56 saat dinlenmesini sağlayın Bu müddet içinde zaman zaman dondurmanızı karıştırırsanız daha çabuk donmasını sağlamış olursunuz
alıntıdır
500 gr böğürtlen
500 ml süt
4 su bardağı su
1 limon suyu
1 yumurta beyazı
Böğürtlenleri bol suda yıkayıp bir süzgeçte süzdükten sonra tel süzgeçten geçirip püre haline getirin Toz şekeri ve limon suyunu ilave ederek buzlukta 1 saat dinlendirin Sütü kaynattıktan sonra ılık halde, yaklaşık bir saat beklettiğiniz böğürtlene ilave edip bir müddet tahta kaşıkla karıştırın 1 yumurtanın beyazını kar haline gelinceye kadar çırpıp böğürtlenli ve sütlü malzemeye yedirin Daha sonra karışımı bir kapta buzluğa koyup, 56 saat dinlenmesini sağlayın Bu müddet içinde zaman zaman dondurmanızı karıştırırsanız daha çabuk donmasını sağlamış olursunuz
alıntıdır