iltasyazilim
FD Üye
Böğürtlenli Pasta Tarifi
Böğürtlenli Pasta Tarifi Yapılışı
Pandispanya için
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase böğürtlen
Krem Şantili ara kat için
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata damlası
Yapılışı
Yumurta ile toz şekeri eriyene dek çırptıktan sonra, un, kakao, sıvıyağ, kaynar su, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp 2426 cm`lik kek tenceresi tereyağ ile yağlanarak malzemeler dökülür 170 derecede fırının kapağı açılmadan 3035 dakika pişirilir
daha sonra krem şantiye 1 bardak süt ilave ederek mikserle çırpın
Pişirdiğiniz ve ılık ışık halkası gelmiş pandispanyayı üçe bölün
Kremayı malzemeleri topak kalmayacak şekilde karıştırınOcakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye değin pişirilir Ocaktan almadan tereyağı ekleyip eriyene değin karıştırın
Hazırlamış olduğunuz kremayı 1 kata sürün Üstüne böğürtlen serpiştirin
sonra 2 katı da üzerine yerleştirin Hazırladığınız krem şantinin yarısını 2katın üstüne sürün Krem şantinin üzerine de damla çikolataları serpin Pandispanyanın son katını da koyun ve kalan krem şantiyi pastanın üstüne sıvayın
Çikolata sosunu üzerindeki tarife tarafından hazırlayın ve pastanın üstüne dökün, spatulayla düzeltin
Üzerini böğürtlenle süsleyip buzdolabında asgari 2 saat beklettikten sonra servis yapın *
Böğürtlenli Pasta Tarifi Yapılışı
Pandispanya için
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase böğürtlen
Krem Şantili ara kat için
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata damlası
Yapılışı
Yumurta ile toz şekeri eriyene dek çırptıktan sonra, un, kakao, sıvıyağ, kaynar su, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp 2426 cm`lik kek tenceresi tereyağ ile yağlanarak malzemeler dökülür 170 derecede fırının kapağı açılmadan 3035 dakika pişirilir
daha sonra krem şantiye 1 bardak süt ilave ederek mikserle çırpın
Pişirdiğiniz ve ılık ışık halkası gelmiş pandispanyayı üçe bölün
Kremayı malzemeleri topak kalmayacak şekilde karıştırınOcakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye değin pişirilir Ocaktan almadan tereyağı ekleyip eriyene değin karıştırın
Hazırlamış olduğunuz kremayı 1 kata sürün Üstüne böğürtlen serpiştirin
sonra 2 katı da üzerine yerleştirin Hazırladığınız krem şantinin yarısını 2katın üstüne sürün Krem şantinin üzerine de damla çikolataları serpin Pandispanyanın son katını da koyun ve kalan krem şantiyi pastanın üstüne sıvayın
Çikolata sosunu üzerindeki tarife tarafından hazırlayın ve pastanın üstüne dökün, spatulayla düzeltin
Üzerini böğürtlenle süsleyip buzdolabında asgari 2 saat beklettikten sonra servis yapın *