Böğürtlenli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 kilo böğürtlen
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadarda un ben diyetlik un kullandım arkadaşlar sizin isteğinize bağlı
- 2 paket krema
- 1,5 bardak süt
- 1 paket jel
- 1,5 bardak su
Böğürtlenli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba üç yumurtayı ve bir bardak şekeri alıp rengi değişene kadar çırpıyoruz ve yağı sütü ekleyip çırpıyoruz.
- Akabinde unu vanilya kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz dört köşe borcama yağlı kağıdı koyup döküyoruz.
- Akabinde 120 derece evvelce ısıtılmış fırına koyup kabarana ve kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bir diş çöpüyle test edip fırından çıkarıyoruz kekin üzeri için iki paket kremşantiyi bir buçuk su bardağı sütle çırpıp dolaba bırakıyoruz.
- Akabinde jeli bir buçuk şu bardağı suyla karıştırıp ocakta beş dakika kaynatıp soğuttuktan sonra meyvelerin üzerine döküp dolapta dinlenmeğe bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun.