
Bohça Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Krep hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- Yarım kırmızı kapya biber
- 2 adet domates
- 1 kase haşlanmış bezelye, havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber, tuz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Bohça Kebabı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle krep için gereçleri karıştırma kabına alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırıyoruz.
- Tavamızı ısıtıp bir kepçe tavaya alıp hamuru yayarak artlı önlü pişiriyoruz.
- Etlerimiz için tencereye sıvı yağ koyuyoruz ısıtıyoruz, yüksek ateşte etleri kavurmaya başlıyoruz.
- Domates, soğan ve biberleri küp küp doğruyoruz tencereye alıyoruz, kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçasını ve baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.
- En son bezelye ve havuç ekleyip karıştırıp bir iki dk sonra kapatıyoruz.
- Kreplerin ortasına iç materyalinden koyup kenarlarından katlayarak kapatıyoruz borcam tepsiye yerleştiriyoruz.
- Hepsini birebir formda tamamlıyoruz.
- Beşamel sosu için tereyağını tencereye alıyoruz eritiyoruz.
- Unu ek edip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sütünü ekleyip devamlı karıştırıyoruz.
- Karabiber ve tuz ek edip ağırlaşınca ocaktan alıyoruz, tepsinin üzerine döküyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine serpiştirip 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, yaklaşık 30 dakika kadar.