Bol Acılı Çıtır Tavuk Topları Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 çorba tabağı kadar çekilmiş ekmek
- Yarım demet maydanoz
- Bir kaç kol yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Mısır gevreği
- 1 adet yumurta
- Sıvı yağ
Bol Acılı Çıtır Tavuk Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü robotta güzelce kıyma haline getiriyoruz .
- Ardından maydanozu ,bir kaç dilim ekmek ,bir kaç kısım yeşil soğanı hepsi birlikte robotta güzelce toz haline getiriyoruz.
- Derin bir kapta tavuk kıymasıyla birlikte üzerine acı pul biber ve tuzunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Ardından kıymadan ceviz büyüklüğünde modüller alıyoruz .
- Bütün malzemeyi bu halde köfte yapıyoruz .
- Ayrı iki tabakta yumurta kırıyoruz ,diğer tabakta mısır gevreğini döküyoruz.
- Köfteleri tek tek evvel yumurtaya ,daha sonra mısır gevreğine bulayıp sıvı yağda altı orta ateşte dikkatlice yakmadan kızartıyoruz .
- Yanında mayonez ketçap eşliğinde servis ediyoruz şimdiden çocuklarımıza afiyet olsun ????????????.