
Bol Acılı Kapuska Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük uzunluk lahana
- 3 orta uzunluk rendelenmiş kuru soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 7-8 adet doğranmış kuru domates
- 1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı pul biber(daha az yada daha çok damak zevkinize göre)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bol Acılı Kapuska Tanımı Yapılışı
- Lahanayı 4 eşit kesime bölüp genişçe bir kapta sirkeli suda 15-20 dk bekletiyoruz.
- Sonrasında güzelce yıkıyoruz. Salata yapar üzere doğruyoruz.
- Tencereye yağı koyup soğanları kavuruyoruz, akabinde sarımsak ve kuru domatesleri ekleyip 1-2 dk daha kavuruyoruz.
- Akabinde salça ve rendelenmiş domatesi de ekleyip 5 dk daha soteliyoruz.
- Doğranmış lahanaları da ekleyip uygunca karıştırıp kapağı kapalı 5 dk kavuruyoruz.
- Tuzu, baharatı, pirinci ve üzerini bir parmak geçecek kadar suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????️.