Bol Çikolata Soslu Kalıp Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 su bardağı un
- Çkolata sosu
Bol Çikolata Soslu Kalıp Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 yumurta ve bir buçuk su bardağı toz şekeri çırpalım. Şayet çok tatlı sevmiyorsanız şekerini bir buçuk su bardağından biraz daha az koyabilirsiniz. Sıvı yağ, yoğurt ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Ardından kuru gereçleri ekleyip kıvamı tuttuktan sonra yağladığımız kalıba harcımızı dökelim.
- 180 derecede alt üst pişirelim 35 dakika boyunca denetimi pişmeye dikkat edelim.
- Kürdanla denetim ettikten sonra çıkartalım fırına nazaran pişme mühleti değişiklik gösterebilir fırınıza nazaran kendiniz ayarlayın.
- Ardından kekin soğumasını bekleyin bir kürdan ya da bıçak yardımıyla kekin bize delikler açalım, üzerine yaptığımız hazır çikolata sosunu sürelim.
- Dilediğimiz üzere süsleyelim isteğe nazaran süt kreması ve benmari yordamı çikolata eritip dökebilirsiniz daha lezzetli olacaktır afiyet olsun ????????.