
Bol Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gram sütlü çikolata
- Benmari yolu eritilmiş sütlü çikolata
- Fındık
Bol Çikolata Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Öbür materyalleri de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kek harcımızı yağlayıp ve unladığımız kek kalıbına döküyoruz.
- Evvelden ısıttığımız fırında 170 derece de yaklaşık 45 -50 dk kadar pişiriyoruz.
- Sosu için çikolata hariç öteki gereçleri bir tencereye alıp karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatınca çikolataları atıp karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Fırından aldığımız kekin birinci sıcağı çıkınca kurdan ile delikler açarak sosumuzu kekin her yerine gezdiriyoruz.
- Ve bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. Servis tabağımıza aykırı çevirerek kalıptan çıkarıyoruz.
- Üzerine erittiğimiz çikolata ve fındık ile süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.