Bol Çikolatalı Cookie Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su parmağından 1 parmak az esmer şeker
- Çeyrek su bardağı olağan şeker
- 3 su bardağına yakın un (Kontrollü ekleyin)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 100 gram ince kıyılmış çikolata
- Sürülebilir çikolata (Nutella, çokokrem, torku vs.)
- Fıstık ve fındık ezmesi
Bol Çikolatalı Cookie Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak ekmek üstü çikolatadan ve fıstık ezmesinden 2 tatlı kaşığı alıp yağlı kağıt üzerine koyalım. Bu halde 15 -20 tane yapıp buzluğa atın. Kesinlikle 15-20 dakika bekleyip donmalı.
- Tereyağı ve şeker bir kapta güzelce çırpılmalı. Akabinde yumurtalar tek tek kırılıp fazla çırpmadan karıştırılmalı. Kuru gereçler başka bir kapta harmanlanır yumurtalı karışımın üzerine yavaş yavaş dökülmeli ve spatulayla karıştırılmalı.
- Akabinde ince kıyılmış çikolatalarda eklenip karıştırılır. Hamur biraz cıvık olacak ele yapışan ve toparlanması için 10 dakika buzlukta bekletilir.
- Hamur dinlendikten sonra modüller koparıp dondurucadaki donan çikolatalardan ortasına koyup yuvarlak yapıp sonra dondurucu da tekrar 10 dakika bekletin.
- Sonra evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 15 -18 dakika ortası pişirin. Fırından çıkarınca sıcaklığı geçmeden kurabiyelerin üzerini bardakla bastırıp yassılaştırınız. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim ????. Afiyet olsun ????????. Sevgililer.