teknolojiuzmani
FD Üye
Bol Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 200 gram damla çikolata
- 100 gram sütlü çikolata (Bıçakla doğranmış)
- 2-2,5 su bardağı un
Bol Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Çikolatalar, fındık ve un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- İstediğiniz boyutlarda koparıp yuvarlayın ve aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra bir bardağın alt kısmıyla üzerlerine bastırıp yassılaştırın. Soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz. ???? 25 adet çıkıyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.