Bol Çikolatalı Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 paket krema
- 150 gram çikolata
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 12 adet muz
Bol Çikolatalı Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için karıştırma kabına yumurtalar ve şeker eklenip beyazlaşana kadar çırpalım .
- Ben 1 yemek kaşığı da ılık su ekliyorum kekim daha hoş kabarıyor.
- Karışıma sıvı yağ, süt ve vanilya eklenip çok az daha çırpalım.
- Son olarak kakao, un ve kabartma tozu da eklenerek çırpılır ve yağlanmış borcama dökelim.
- 180 dereceli ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
- Krema için bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı alınır, uygunca karıştırılarak hafif göz göz olana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapattıktan sonra kremanın içine vanilya ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Kremamız hazır. Soğumaya bırakılır.
- Hafif soğuyan kekimiz kürdan yardımıyla delikler açılarak süt ile ıslatılır.
- Soğuyan krema kekin üzerine dökülerek eşit bir biçimde yayılır.
- Küçük muzlar karşılıklı gelecek biçimde kremanın üzerine tüm olarak dizilir.
- Muzlar büyükse karnından ikiye bölerek kullanabilirsiniz size bağlı.
- Çikolata sosu için krema ocağa alınarak kaynatılır.
- Kaynayan kremanın altı kapatılır.
- Parçalanmış çikolatalar içine atılır ve eriyen kadar karıştırılır.
- Eriyen çikolata ganajımız muzların üzeri kapanacak biçimde borçlanın üzerine yayalım.
- 10-15 dakika buzdolabında dinlendirildikten sonra toz fıstık yahut fındıkla kenarlarını süsleyelim.
Bol Çikolatalı Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı