Bol Ekşili Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- Sıcak su (bulgurun üzerini kapatacak kadar)
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ (göz kararı, zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışık kullandım.)
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk domates
- Marul (istenildiği kadar)
- Tuz, karabiber, pulbiber (damak tadına nazaran göz kararı)
- 1 limonun suyu
- 2 orta uzunluk salatalık turşusu(arzuya göre)
Bol Ekşili Kısır Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 2 su bardağı kısırlık bulguru pak bir kaba alıp üzerine kaynamış sıcak suyu dökelim.
- Suyu göz kararı ayarlayabiliriz, üstünü kapatacak kadar kâfi olur.
- Bulgurun yumuşayıp şişmesi için üzerine bir kap koyup bekletelim.
- Bulguru bekletirken bu sırada küçük bir tavaya biraz zeytinyağı, biraz ayçiçek yağı dökelim.
- Yağ hafif ısınınca yemeklik doğramış olduğumuz soğanları ekleyelim, iki üç kez karıştırdıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı salçayı da ek edip kavuralım.
- Salçanın güzelce soğanlarla karışmasını sağladıktan sonra pulbiber, karabiber yahut istenilen baharatları, tuzu ekleyelim, biraz daha karıştırıp kavuralım.
- Soğanların canlı kalmamasına ihtimam gösterelim.
- Kavurduğumuz salçalı soğan karışımını yumuşayan bulgurların üzerine ekleyelim ve uygunca karıştıralım.
- Yıkayıp minik minik küp halinde doğradığımız domatesleri, ince ince doğradığımız marulları ve salatalık turşusunu da salçalı bulgurumuz hafif soğuduktan sonra ekleyelim, tekrar yeterlice karıştıralım.
- Son olarak da 1 limonun suyunu da sıkıp karıştıralım.
- Servis tabağına alıp servis yapalım. ????????????????????.
???????? Maydanoz, taze soğan üzere yeşillikler varsa onlar da eklenir, ben konutta ne varsa onları kullandım.