Bol Etli Güveç Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo yarım yağlı dana eti
- 2 baş sarımsak soyulmuş
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet patlıcan
- 1 kuru orta uzunluk soğan
- 1 patates (isteğe bağlı)
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- Domates
Bol Etli Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti kuşbaşı doğrayıp tüm zerzevatları doğrayıp karıştırma kabına ekliyoruz.
- Akabinde baharatlarımızı, salçayı, yağı ekleyip karıştırıyoruz, düzgünce harmanlıyoruz.
- Üzerine domates dilimleri ile süsleyip ağzını güzelce folyo ile yahut yağlı kağıt ile sarıyoruz.
- 200 derece su dolu tepsimize güveci koyup ortalama iki saat pişiriyoruz.
Not;pişirmede fırın yada pide salonu varsa daha lezzetli oluyor odun ateşinde piştiği için şayet ki imkan yoksa tepsiye su ek edip güvecimizi koyup yüksek derecede iki saat pişirebilirsiniz daha çok pratik tanım için hesabımı takip etmeyi unutmayın . @alyadan_lezzetler ????.