Bol Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı et
- 1 kg pirinç (ben osmancık tercih ettim)
- 200 gr kuyruk yağı(rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)
- 1.5 su bardağı tane sumak
- 5 adet yeşil biber
- 5-6 adet domates
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan (isteğe bağlı )
- 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- 10 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru biber
- Yaprak lahana üzüm yaprağı
- 10 adet kurutulmuş kabak
Bol Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre soğuk suya sumağı döküp yarım saat bekletelim biberleri domatesleri ince kıyalım
- Soğan ve sarımsakları da ince ince doğrayalım et kuyrukyağı ve doğradığımız sebzelerimizi de ilave edelim
- Ardından maydanoz, salçalar ,tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Bu aşamada dinlendirdiğimiz sumak suyunun yarısını süzgeçle iç harcımıza süzelim karıştıralım.
- Ardından doldurmak istediğimiz sebzeleri yarısından biraz fazla doldurup tencereye dizelim.
- Kalan sumak suyunu ilave edip az ise su ekleyelim.
- Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra üzerine tuz ilave edelim kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca orta kısık ateşte 1 saat suyunu çekene kadar pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.