Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bol Etli Kuru Dolma

Bol Etli Kuru Dolma
0
37

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
bol-etli-kuru-dolma-1.jpg

Bol Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 1 kg pirinç (ben osmancık tercih ettim)
  • 200 gr kuyruk yağı(rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)
  • 1.5 su bardağı tane sumak
  • 5 adet yeşil biber
  • 5-6 adet domates
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan (isteğe bağlı )
  • 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
Doldurmak için
  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • Yaprak lahana üzüm yaprağı
  • 10 adet kurutulmuş kabak

Bol Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 litre soğuk suya sumağı döküp yarım saat bekletelim biberleri domatesleri ince kıyalım
  2. Soğan ve sarımsakları da ince ince doğrayalım et kuyrukyağı ve doğradığımız sebzelerimizi de ilave edelim
  3. Ardından maydanoz, salçalar ,tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  4. Bu aşamada dinlendirdiğimiz sumak suyunun yarısını süzgeçle iç harcımıza süzelim karıştıralım.
  5. Ardından doldurmak istediğimiz sebzeleri yarısından biraz fazla doldurup tencereye dizelim.
  6. Kalan sumak suyunu ilave edip az ise su ekleyelim.
  7. Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra üzerine tuz ilave edelim kaynamaya bırakalım.
  8. Kaynamaya başlayınca orta kısık ateşte 1 saat suyunu çekene kadar pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.
Bol Etli Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt