Bol Fıstıklı Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ (yarısı zeytinyağı olabilir)
- 1,5 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tarçın veya kömbe baharatı
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı kavrulmuş yer fıstığı.
Bol Fıstıklı Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekin güzel kabarması için, malzemeler oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Ayrıca unu ve kabartma tozunu eleyerek eklemek de güzel kabarması için önemli bir bilgidir.
- Kek hamuru için 2 yumurta, 1,5 bardak şeker ile 3-4 dk çırpılır. Ilık su, sıvı yağ, süt, ekleyelim, çırpalım.
- Un, kabartma tozu ekleyerek eklenip çırpılır. En son tarçın yada kömbe baharatı ekleyelim. (Hataya özgü bir baharattır. İçinde karanfil, zencefil, tarçın vs vardır).
- Kek hamuru aldığı kadar un olarak yani klasik kek kıvamına ulaşmak yeterlidir. Dikdörtgen borcama yağlayıp döktüm ben, isterseniz farklı kalıp ve tepsi kullanabilirsiniz.
- Üzerine kabukları temizlenmiş fıstıkları serpiştirip 170 derecelik fırında 40 dk civarında (pembeleşinceye kadar) pişirilir.
- 10 dk dinlendirilip servis yapılır.