Bol Kıymalı Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- 1 yumurta
- İç harcı için gereçler
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Tuz karabiber kimyon kırmızı biber
- Açmak için un
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Salçalı sosu için gereçler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Bol Kıymalı Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamurumuzu yoğuralım dinlensin.
- Bütün materyalleri yoğurma kabına alın yoğurun hamur biraz sert olması gerekmekte. Dolaba atalım.
- İç harcı için kıymayı yoğurma kabına alın ince ince doğradığımız soğanları koyalım maydanozu da doğrayıp ek edelim. baharatları koyup karıştırın.
- Hamuru açmak için tezgaha alalım biraz un serpip ince olacak biçimde açalım.
- Kare kare kesip içine kıymadan koyup kapatalım. Hamur bitene kadar devam edelim.
- Sonra fırınlayıp kaynayan suda haşlayalım.
- Sarımsaklı yoğurt ve salça sosu döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun inşallah ????.