Bol Köpüklü Kahvenin Sırrı Tarifi İçin Malzemeler
Az şekerli kahve;
- 1 fincan soğuk su
- 1 dolu tatlı kaşığı kahve
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
Bol Köpüklü Kahvenin Sırrı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Cezvenin içine kahve ve şeker koyulur. Üzerine soğuk su eklenir. (bu köpüklü kahvenin püf noktası)
- Ocağa koymadan karıştırılır daha sonra ocağın en küçüğünde en az derecede pişmeye bırakılır ve en önemli püf noktası kenarlardan hafif kaynamaya başlayınca kapatılır ve bu noktaya kadar hiç karıştırılmaz.
- Daha sonra fincana koyulur ve servis edilir. Ben kahvemi hep böyle yaparım ve hiç bir zaman köpüksüz olmaz. Afiyet olsun.