Bol Köpüklü Türk Kahvesi (Püf Noktaları İle) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 şeker kaşığı kahve
- 1 şeker kaşığı şeker
- 1 fincan su
Bol Köpüklü Türk Kahvesi (Püf Noktaları İle) Tanımı Yapılışı
- 1 kişilik için kahve makinesine kahveyi, şekeri ve suyu alalım.
- Çok karıştırmamaya dikkat edelim ve pişirelim.
- Köpüğü alacağımız vakit yemek kaşığı ile alalım ve fincanımıza koyalım.
- Daha sonrada üzerine kahvemizi dökelim.
Birinci olarak köpüklü bir kahve için kahvenin taze olmasına dikkat edelim.
Kahveye koyacağımız suya dikkat etmeliyiz zira klorlu kimi çeşme suları tat bozabiliyor.
Makinede yapacaksanız çok karıştırmamaya dikkat edilmeli köpüğü yok edebiliyor bilhassa ocağa yada makineye koyulduktan sonra karıştırılmamalı.
Ocakta yapacaksanız çok harlı ateşte pişirilmemeli kısık ateş her vakit en güzelidir özünü alıp kaynar.