Bol Limon Kokulu Soslu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağına denk gelecek biçimde 2 limonun suyu ve kalan bardağı tamamlamak için süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket glazür
- Limon suyu
Bol Limon Kokulu Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçler sırasıyla çırpılır.
- Kek kalıbı yağlanır zıt çevirirken düzgün çıksın diye un serpiyorum ben.
- Hamur kalıba dökülür.
- 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
- Kek soğuyunca kalıptan çıkarılır.
- Glazür tanımına nazaran yapılır. Kekin üzerine dökülüp süslenir. Glazürü ben limon suyu ile yaptım. Afiyet olsun.