Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bol Malzemeli Et Fajita

Bol Malzemeli Et Fajita

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
bol-malzemeli-et-fajita.jpg

Bol Malzemeli Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler

• 500 gram az yağlı dana eti
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 baş soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 adet kapya ( ben kırmızı sivri biber kullandım tarifte ama kapya da kullanıyorum)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy domates
  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Bol Malzemeli Et Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etimizi julyan doğrayalım. Yumuşayana kadar düdüklü tencere de haşlayalım.
  2. Bu arada havuç, kabak, biberleri uzunca keselim şekilde belirttim. Soğanımızı yarım ay şeklinde doğrayalım. Bir tavaya sıvı yağ alıp önce havucu 3 dk kadar soteleyelim ardından kabak 1 dk kadar soteleyelim biberleri de diriliği azalıncaya kadar soteleyelim yaklaşık 2-3 dk kadar.
  3. Tuzumuzu ekleyelim (ete de tuz ekleyeceğimiz için kontrollü olsun) son olarak soğanımızı da ekleyip diriğini kırıyoruz.
  4. Sebzelerimiz kenarda beklerken haşlanan etimizi bi tavaya alıyoruz ve yağda kavuruyoruz.
  5. Ardından küçük doğradığımız sarmısakları da ekliyoruz bi iki tür çevirip salçamızı ekliyoruz salçanın kokusu çıkınca küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz ve domatesler iyice pişene kadar iyice kavuruyoruz.
  6. Kekik ve diğer baharatları da ekleyip 1 dk kadar daha pişirip sotelediğimiz sebzeleri ekleyip 1 dk kadar özdeşleşmesini sağlıyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
  7. Yanına ne yapsam diyen varsa pirinç pilavı iyi gider yanında da ayran yada cacık. Afiyet olsun ????.
Bol Malzemeli Et Fajita Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt