elektronikci
FD Üye
![bol-malzemeli-et-fajita.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/31/bol-malzemeli-et-fajita.jpg)
Bol Malzemeli Et Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram az yağlı dana eti
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 baş soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 adet kapya ( ben kırmızı sivri biber kullandım tarifte ama kapya da kullanıyorum)
- 2 adet yeşil biber
- 1 orta boy domates
- Sıvı yağ
- Salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Bol Malzemeli Et Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi julyan doğrayalım. Yumuşayana kadar düdüklü tencere de haşlayalım.
- Bu arada havuç, kabak, biberleri uzunca keselim şekilde belirttim. Soğanımızı yarım ay şeklinde doğrayalım. Bir tavaya sıvı yağ alıp önce havucu 3 dk kadar soteleyelim ardından kabak 1 dk kadar soteleyelim biberleri de diriliği azalıncaya kadar soteleyelim yaklaşık 2-3 dk kadar.
- Tuzumuzu ekleyelim (ete de tuz ekleyeceğimiz için kontrollü olsun) son olarak soğanımızı da ekleyip diriğini kırıyoruz.
- Sebzelerimiz kenarda beklerken haşlanan etimizi bi tavaya alıyoruz ve yağda kavuruyoruz.
- Ardından küçük doğradığımız sarmısakları da ekliyoruz bi iki tür çevirip salçamızı ekliyoruz salçanın kokusu çıkınca küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz ve domatesler iyice pişene kadar iyice kavuruyoruz.
- Kekik ve diğer baharatları da ekleyip 1 dk kadar daha pişirip sotelediğimiz sebzeleri ekleyip 1 dk kadar özdeşleşmesini sağlıyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
- Yanına ne yapsam diyen varsa pirinç pilavı iyi gider yanında da ayran yada cacık. Afiyet olsun ????.