Bol Gereçli Karışık Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı un( denetimli ekleyin, unun markasına nazaran ölçü değişiklik gösterebilir).
- Mısır unu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (İsterseniz ikisini de domates salçası kullanabilirsiniz)
- Dolu 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım su bardağından 1-2 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı kadar su
- Kaşar peyniri
- Küp küp doğranmış domates
- İnce doğranmış yeşil biber, kırmızı biber, soğan, mantar
- Sucuk ve sosis
Bol Gereçli Karışık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur yoğuracağımız kaba ılık suyu alalım, içine mayayı ve şekerimizi koyalım karıştıralım.
- Daha sonra başka malzemeleride koyup, unumuzu da denetimli ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hafif ele yapışan bir hamur olsa da sorun değil biçim verirken biraz unla toparlayabilirsiniz.
- Yoğurduğumuz hamuru mayalandıralım.
- Hamur dinlenirken pizza sosunu ve koyacağımız gereçleri hazırlayalım.
- Pizza sos için bir kaba yağı salçayı suyu ve kekiği koyup karıştıralım kenara alalım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp 2 kesime ayıralım. (ben iki tepsi yaptım isterseniz 3e bölüp biraz daha küçük pizza yapabilirsiniz. İnceliğini nasıl isterseniz ona nazaran ayarlayın)
- Kullanacağımız fırın tepsisini yağlayalım ve üzerine bir iki yemek kaşığı mısır ununu serpiştirelim.
- Hamurun bir modülünü tepsiye alalım elimizi hafif yağlayalım ve hamuru tepsi boyutunda açalım. Ya da tezgahta üzerine biraz un serpiştirip merdane ile tepsi boyutunda açın ikiside düzgün oluyor.
- Hamurun üzerine bir iki yemek kaşığı kadar pizza sosundan koyup her yerine sürelim, kaşar peyniri serpiştirelim.
- Sonra malzemelerimizi(sebzelerimizi) koyalım. Ben 220 derecede 30-40dakika kadar pişirdim. Pişirme müddeti fırına nazaran değişir.
- Gereçler pişmeye yakınken tepsiyi fırından çıkartıp üzerine de kaşar peyniri serpiştirelim biraz da o denli pişirelim ve pizzamız hazır. Birinci sıcağı çıkınca yiyelim???? afiyet olsun????.