
Bol Materyalli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 g yumuşak margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3, 5 su bardağı)
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 su bardağından biraz az kuru üzüm
Bol Gereçli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Margarin ve toz şeker mikserin hamur yoğurma uçları ile yeterlice çırpılır.
- Yumurtalar tek tek gerisinden da sıvı yağ eklenerek tek tek çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve tarçın elenerek karışıma yavaş yavaş eklenir.
- Uygunca karıştırılıp hamur olunca kaptan ayrılıyor ve ele yapışmıyor.
- Bu biçimde kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Tepsiye yağlı kağıt serilir ve bir kaşık yardımıyla hamurdan alınarak tepsiye konur.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar altı üstü düzgünce kızarana kadar pişirilir.
- Dışı kıtır kıtır içi daha yumuşak bir kurabiye.