Bol Meyvelisinden Kek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı çay
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Kuru meyvede istediğinizi kullanabilirsiniz
- 100 gr sıvı krema
- 200 gr sütlü çikolata
Bol Meyvelisinden Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri kremsi bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Vanilya şekeri, sıvı yağı ve çayıda ekleyerek hafif karıştıralım.
- Son olarak unu, nişastayı ve kabarma tozunuda yavaşça eleyerek ekleyip güzelce çırpalım.
- Son olarak meyve, ceviz, tarçın ve portakal kabuğunu da ekleyelim karıştıralım.
Yağlanmış kalıbımıza kek hamurunu dökelim. - 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim.
- Soğuyan kekimizi kalıptan çıkaralım.
- Isıtılmış kremada erittiğimiz çikolatamızı kekin üzerine dökelim afiyet olsun ????.