
Bol Naneli Kabaklı Havuçlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase bulgur
- 1 orta uzunluk kabak
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase et suyu
- 2 kase sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu nane
Bol Naneli Kabaklı Havuçlu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sebzelerimizi küçük küçük küp formunda doğrayalım.
- Tavaya yağı ek edelim üzerine soğan ve havuçları koyup 3- 4 dakika kavuralım.
- Daha sonra üzerine kabakları ve tuzunu ekleyip kavuralım.
- Sebzeler yumuşayıp kızarınca bulguru yıkayıp süzdükten sonra sebzelerin üzerine ekleyip karıştıralım.
- Son olarak naneyi atalım sıcak suyu ve et suyunu da ekleyip pişirmeye bırakalım.
- Suyunu çekip pişen pilavı 5-10 dakika dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun.