Bol Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kırmızı sivri biber
- 3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı iri uzunluk şehriye
- Tuz
- Sıvı yağ
- 250 gram tavuk göğsü yahut 1 adet tavuk but eti
Bol Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel minik minik kestiğimiz tavukları küçük bir tencerede kendi suyunda az biraz tuzla birlikte haşlamaya bırakıyoruz.
- Biberleri yıkayıp, içini temizliyoruz, soğanı soyuyoruz bütün zerzevatları birlikte küp küp kesiyoruz. Derin bir tencereye sıvı yağını koyuyoruz üzerine zerzevatları ekliyoruz salçayla birlikte uygunca kavuruyoruz.
- Üzerine evvelden hafif haşladığımız tavuk göğsünü koyuyoruz 5 dakika kadar pişiriyoruz. En son üzerine 2 su bardağı şehriyesini koyup karıştırıyoruz üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ek ediyoruz.
- En son tuzunuda ekliyoruz kısık ateşte yaklaşık 15. 20 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz hafif ıslak olduğunda ocağın altını kapatıyoruz.
- Pilavın kapağını kapatıp, üzerine pak bir mutfak havlusu koyun kendi buharında demlenecektir afiyet olsun yanında soğan domates dilimleri yahut turşu eşliğinde servis ediyoruz afiyet olsun.