Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı

Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bol-serbetli-kadayif-tatlisi.jpg

Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg çiğ kadayıf
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
Ortasına
  • 50 gram kadar tereyağ
İçi için
  • 500 gram çekilmiş ceviziçi
Şerbet için
  • 8 su bardağı toz şeker
  • 9 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu

Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Toz şekeri derin tencereye koyuyoruz.
  2. Üzerine 9 su bardağı suyu ek edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Kaynayınca bi kaç damla limon suyu döküp 10 dk daha kaynatıyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz şerbet ılık olacak.
  5. Çiğ kadayıfı elimizle tiftikliyoruz.
  6. Daha sonra derin bir kaba alıp üzerine sıvı yağ döküp yeterlice harmanlıyoruz tiftik tiftik yapıyoruz.
  7. Daha sonra kadayıfın ➡️yarısını ⬅️ fırın tepsisine yağlanmış kadayıfı yerleştiriyoruz.
  8. Bastırabildiğimiz kadar bastırıyoruz.
  9. Daha sonra tepsinin büyüklüğüne nazaran ceviz içimizi çokça serpiştiriyoruz.
  10. Tereyağları kesimlere ayırıp üzerine eşit formda yerleştiriyoruz.
  11. Daha sonra üzerine kalan kadayıfı da koyup elimizle her yerine eşit olacak şekilde  bastırabildiğimiz kadar bastırıyoruz.
  12. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Değerli =Pişen kadayıfı da fırından çıkartıp ılımaya bırakıyoruz
  13. Kadayıf da ılık olacak sıcak olmayacak katiyetle sıcak olursa kadayıf hamur olur kadayıf ve şerbet ılık olacak ılık şerbeti de döküp döküp 1 saat dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt