Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg çiğ kadayıf
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 50 gram kadar tereyağ
- 500 gram çekilmiş ceviziçi
- 8 su bardağı toz şeker
- 9 su bardağı su
- 1 kaç damla limon suyu
Bol Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Toz şekeri derin tencereye koyuyoruz.
- Üzerine 9 su bardağı suyu ek edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca bi kaç damla limon suyu döküp 10 dk daha kaynatıyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz şerbet ılık olacak.
- Çiğ kadayıfı elimizle tiftikliyoruz.
- Daha sonra derin bir kaba alıp üzerine sıvı yağ döküp yeterlice harmanlıyoruz tiftik tiftik yapıyoruz.
- Daha sonra kadayıfın yarısını fırın tepsisine yağlanmış kadayıfı yerleştiriyoruz.
- Bastırabildiğimiz kadar bastırıyoruz.
- Daha sonra tepsinin büyüklüğüne nazaran ceviz içimizi çokça serpiştiriyoruz.
- Tereyağları kesimlere ayırıp üzerine eşit formda yerleştiriyoruz.
- Daha sonra üzerine kalan kadayıfı da koyup elimizle her yerine eşit olacak şekilde bastırabildiğimiz kadar bastırıyoruz.
- 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Değerli =Pişen kadayıfı da fırından çıkartıp ılımaya bırakıyoruz
- Kadayıf da ılık olacak sıcak olmayacak katiyetle sıcak olursa kadayıf hamur olur kadayıf ve şerbet ılık olacak ılık şerbeti de döküp döküp 1 saat dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun.