Bol Şifalı Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk eti (ben 2 adet kalçalı but kullandım)
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kereviz
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Toz zerdeçal
- Tuz
- Ve bol limon
Bol Şifalı Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavukların derilerini temizleyip iri kesimler halinde etlerini ayırın.
- Daha sonra bir düdüklüde evvel soğan ve rendelenmiş 1 adet havuçları zeytinyağ ile kavurup tavukları da atarak biraz daha çevirdikten sonra su ekleyerek düdüklüde etleri yaklaşık 10 dk pişirelim.
- Ardından başka zerzevatları irice doğrayıp hazırlayalım.
- Bir tencereye alalım ve 10 dk sonra pişen tavuk etlerini suyu ile doğradığımız sebzelerin üzerine dökerek baharatlarını da ek ederek orta kısık ateşte patatesler ve öteki sebzeler pişene kadar pişirelim.
- En son ince kıyılmış maydanozları da ek ederek altını kapatalım.
- Bol limon be karabiber ile servis edip afiyet ile bol suyundan içerek yiyelim ????????.
@secilinn_mutfagi.
Bol Şifalı Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı