Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bol Sirkeli Ve Sarmısaklı Mis Gibi(İşkembe Çorbası)

Bol Sirkeli Ve Sarmısaklı Mis Gibi(İşkembe Çorbası)
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bol-sirkeli-ve-sarmisakli-mis-gibiisgembe-corbasi-2.jpg

Bol Sirkeli Ve Sarmısaklı Mis Gibi(İşkembe Çorbası) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo işkembe
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 dış sarımsak
Üzerine sos;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Dileğe nazaran tuz
Terbiyesi için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Bol Sirkeli Ve Sarmısaklı Mis Gibi(İşkembe Çorbası) Tanımı Yapılışı

  1. 1. Yıkadığımız işkembeyi kesme şeker büyüklüğünde doğruyoruz piştiği vakit küçülüyor ben biraz iri doğradım çorbanın içinde besbelli seviyorum.
  2. Siz istediğiniz formda doğrayabilirsiniz.
  3. Düdüklü tencerede tuz atmadan 1, 5 saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Terbiyesini hazırlayalım iki kaşık yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve yumurtanın sarısını yeterlice tortu kalmadan çırpıyoruz.
  5. Pişen işkembenin suyundan bir kepçe terbiyeye koyup karıştırıyoruz daha sonra çorbaya yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  6. 10 dakika kadar terbiyesiyle ve tuz atarak kaynatıyoruz.
  7. Sosu için iki kaşık tereyağını tavada eritiyoruz biraz köpürmeli sonra içine kırmızı toz biber atıyoruz.
  8.  Kâselere koyduğumuz çorbayı üzerine sos dökerek sıcak servis yapabilirsiniz.
  9. İsteğe bağlı sirke dökebilirsiniz.
Afiyet olsun sağlıcakla kalın.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,317Kullanıcılar
AbbbazSon üye
Üst Alt