
Bol Sirkeli Ve Sarmısaklı Mis Gibi(İşkembe Çorbası) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo işkembe
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 dış sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Dileğe nazaran tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Bol Sirkeli Ve Sarmısaklı Mis Gibi(İşkembe Çorbası) Tanımı Yapılışı
- 1. Yıkadığımız işkembeyi kesme şeker büyüklüğünde doğruyoruz piştiği vakit küçülüyor ben biraz iri doğradım çorbanın içinde besbelli seviyorum.
- Siz istediğiniz formda doğrayabilirsiniz.
- Düdüklü tencerede tuz atmadan 1, 5 saat kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Terbiyesini hazırlayalım iki kaşık yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve yumurtanın sarısını yeterlice tortu kalmadan çırpıyoruz.
- Pişen işkembenin suyundan bir kepçe terbiyeye koyup karıştırıyoruz daha sonra çorbaya yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- 10 dakika kadar terbiyesiyle ve tuz atarak kaynatıyoruz.
- Sosu için iki kaşık tereyağını tavada eritiyoruz biraz köpürmeli sonra içine kırmızı toz biber atıyoruz.
- Kâselere koyduğumuz çorbayı üzerine sos dökerek sıcak servis yapabilirsiniz.
- İsteğe bağlı sirke dökebilirsiniz.