Bol Soğanlı Mantar Kavurma (Et Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg mantar
- 2 büyük boy kuru soğan
- Yeterince sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Bol Soğanlı Mantar Kavurma (Et Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarların kabukları soyulup yıkanır, doğranır.
- Soğanlar yıkanıp soyulup küp, küp doğranır.
- Uygun bir tavaya doğranan soğanlar konur kavrulur yumuşayana kadar üzerine mantarlar ilave edilir. Tuz, kimyonda ilave edip karıştırılır kapağı kapatılır pişmeye bırakılır. Ara ara karıştırarak pişirilir.
- Suyu çekene kadar kavrulur orta harlı ateşte.
- Eğer pişmemişse bir miktar sıcak su ilave edilir. Bazı mantarlar geç pişebiliyor.
- İsterseniz üzerine yumurtada kırabilirsiniz biz yumurtalı da yapıyoruz güzel oluyor.
Bol Soğanlı Mantar Kavurma (Et Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı