Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
- Yumurta ve şekeri bir kapta göz göz olana kadar çırpın.
- Sonra un, süt, sıvı yağ, kakao, vanilin, kabartma tozunu ekleyin, çırpın ve homojen bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın. (ben unu elenmiş olarak ekliyorum)
- Yapacağınız kek kalıbını yağlayın. Ben kare borcam kullanıyorum.
- Karışımı kabınıza dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saat fırının kapağını açmayın).
- Kekimiz pişerken, sosu için yukarıda belirttiğim malzemeleri ufak bir tencereye alın, çırpın ve kaynatın. .
- Kek piştikten sonra fırından çıkartın, fırın sıcaklığı gittikten sonra kare kare kesin.
- Sos sıcakken, kesilmiş kekin üzerine sosu dökün.
- Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz (ben üzerine dondurma kesip servis ediyorum. Afiyet olsun????????Instagram hesabımı takip edebilirsiniz: birleylamutfagi.