Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bismillahirrahmanirrahim. Yumurtaları şeker ile güzelce çırpalım ardından sırasıyla süt sıvı yağ un kabartma tozu vanilya kakaoyu da eleyerek ekleyip iyice karıştırın hafif sulu bir kıvamda olacak.
- Yağlanmış borcama döküp 170 derecede herkes fırının ayarını kontrol ederek pişirsin pişen keki 5 dakika dinlendirin.
- Hemen sosu pişirelim şekeri kakaoyu sıvı yağı karıştırın sütü içine ekleyip ısıtalım asla kaynatmayın buradaki amaç şekerin erimesin.
- Sosu sıcakken dilimlediğimiz kekin üzerine dökelim. Hiç korkmayın tüm sosu çekecek özellikle bir gece önce yapılmasını tavsiye ederim.
- Unutmadan dilimlemeden önce kürdanlada gelebilirsiniz allah emanet olun ???? umarım beğenirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.